Den hvite pizzaen, kalt pizza bianco, har vært noe av et mysterium i pizzaverdenen. Men de siste årene har pizzaen dukket opp på utallige restaurantmenyer. Her tilbyr Jens Dolk sin beste oppskrift med flankestek, syltet rødløk og parmesan.
Ingredienser
(4 porsjoner)
4 pizzabunner
Semitørkede tomater
1 eske cocktailtomater
Olivenolje
Salt
Syltet løk
1 dl eddik (12 prosent)
2 dl sukker
3 dl vann
2 rødløk
Annen topping
8 ss crème fraiche
2 stk mozzarella
Grillet flankestek
8 ts pinjenøtter, ristede
Parmesan
Ruccola
Balsamicoeddik
Olivenolje
Salt
Svart pepper
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 110 grader. Del cocktailtomatene i to og legg på et fat. Hell over olivenolje og dryss over salt. Sett tallerkenen i ovnen og la tomatene steke i ca 3 timer.
Bland eddik, vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Høvle løken tynt på en mandolin og ha i sausen. La stå i kjøleskapet i 1 time.
Forvarm ovnen til maksimal temperatur, 250-275 grader. Fordel crème fraiche på pizzabunnene og legg deretter på små biter av mozzarella. Stekes i ovnen i ca 10 minutter.
Ha balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper over ruccolaen.
Topp pizzaen med ruccola, pinjekjerner og syltet rødløk. Hell over olivenolje. Tilsett deretter de semitørkede tomatene. Skjær flankesteken i tynne skiver med en trancherkniv og legg bitene på pizzaen. Høvle over rikelig med parmesan.