Pizza med grillet flankestek & parmesan

Publisert av: Lena Unger, 25.01.2020

Den hvite pizzaen, kalt pizza bianco, har vært noe av et mysterium i pizzaverdenen. Men de siste årene har pizzaen dukket opp på utallige restaurantmenyer. Her tilbyr Jens Dolk sin beste oppskrift med flankestek, syltet rødløk og parmesan.

Ingredienser

(4 porsjoner)

4 pizzabunner

Semitørkede tomater
1 eske cocktailtomater
Olivenolje
Salt

Syltet løk
1 dl eddik (12 prosent)
2 dl sukker
3 dl vann
2 rødløk

Annen topping
8 ss crème fraiche
2 stk mozzarella
Grillet flankestek
8 ts pinjenøtter, ristede
Parmesan
Ruccola
Balsamicoeddik
Olivenolje
Salt
Svart pepper

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 110 grader. Del cocktailtomatene i to og legg på et fat. Hell over olivenolje og dryss over salt. Sett tallerkenen i ovnen og la tomatene steke i ca 3 timer.

Bland eddik, vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Høvle løken tynt på en mandolin og ha i sausen. La stå i kjøleskapet i 1 time.

Forvarm ovnen til maksimal temperatur, 250-275 grader. Fordel crème fraiche på pizzabunnene og legg deretter på små biter av mozzarella. Stekes i ovnen i ca 10 minutter.

Ha balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper over ruccolaen.

Topp pizzaen med ruccola, pinjekjerner og syltet rødløk. Hell over olivenolje. Tilsett deretter de semitørkede tomatene. Skjær flankesteken i tynne skiver med en trancherkniv og legg bitene på pizzaen. Høvle over rikelig med parmesan.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ