Det er en jungel av moderne kjøkkenverktøy der ute – men det er noen som ikke kan byttes ut. En morter gjør den beste jobben når det gjelder ting som guacamole og pesto. Her viser vi hvordan du lager en klassisk, meksikansk guacamole i en støpejernsmorter fra Zassenhaus.
Ingredienser
Guacamole
2 ss olivenolje
1 hvitløksbåt
1 ss rødløk, finhakket
½ chili, finhakket
1 ts salt
2 avokadoer, i terninger
2 ts limejuice
½ tomat, i terninger
Hakket koriander etter ønske
SLIK GJØR DU
Ta frem en stor morter. Knus hvitløk, rødløk og chili sammen med olivenolje. Tilsett litt salt og fortsett å knuse. Tilsett deretter avokado i biter og knus dem grovt. Hell i limejuice og fortsett til du er fornøyd med konsistensen.
Avslutt med tomat og koriander. Bland godt før servering.