Sommer på flaske! Bruk bærene fra bringebærbusken til en deilig likør og nyt sommerens smaker hele året.
Det er ingenting som smaker like mye sommer som ferske bær. Denne bringebærlikøren får sin smak fra krydrete rosépepper og sin søthet fra vaniljestang og er perfekt som smaksetting i sommerdrinker. Et tips er å helle noen cl i et champagneglass og deretter fylle opp med iskald cava, prosecco eller annen musserende vin. Helt nydelig!
Ingredienser
370 cl vodka eller annen brennevin
250 gr friske bringebær
1 stk vaniljestang
2 dl hvit sirup
10 stk rosepepperkorn (valgfritt)
Slik gjør du
Legg bringebærene i en glasskrukke med lokk. Tilsett brennevin.
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Tilsett stangen og frøene til blandingen.
Sett lokket på. Rist og la den ligge i et mørkt, kjølig rom - helst i skapet, kjelleren eller i kjøleskapet. La stå i minst 3-5 dager, helst en uke hvis mulig. Rist krukken av og til.
Etter lagring: sil blandingen i en bolle. Smak til søtheten ved å tilsette litt sirup av gangen og rør godt.
Hell likøren i en ny, rengjort flaske. Server godt avkjølt i Riedels brennevinsglass.