Appelsinlikør

Publisert av: Nellie Karlsson, 20.07.2021

Presentert av:  


Ta sommerens drinker til et nytt nivå! Prøv vår oppskrift på hjemmelaget appelsinlikør – en fantastisk søtsyrlig triple sec som får sin smak av appelsinskall, korianderfrø og frisk basilikum!


Ingen hjemmebar er komplett uten en virkelig god appelsinlikør! En velkjent type er den franske appelsinlikøren Cointreau, som blant annet brukes i cocktailklassikerne Margarita og Cosmopolitan. Her tilbyr vi vår tolkning av den populære likøren.

Ingredienser

5 stk appelsiner
3-4 dl sukker
500 ml brennevin
1 ss tørket basilikum (eller en neve friske blad)
1 ss korianderfrø

Slik gjør du

Bland sukker og brennevin i en skål. Rør og vent til sukkeret er oppløst.

Vask appelsinene godt. Skrell appelsinene forsiktig med en potetskreller. Bruk saks og klipp skallene i strimler.

Ha appelsinskall i en glasskrukke sammen med korianderfrø og basilikum. Fyll opp med alkohol og sukkerblanding og sett på lokket.

Oppbevar blandingen i et mørkt, helst kjølig rom. La stå i tre uker. Rist krukken av og til.

Etter lagring: sil likøren og hell den i en rengjort flaske. Server med is i Riedels rocksglass. 

RELATERTE produkter

LES OGSÅ