Sushiskole – Nigiri

Publisert av: Camilla Ljunggren, 18.02.2020



Presentert av:  
 

I vår sushiskole viser Frida Ronge trinn for trinn hvordan du lager vegetarisk nigiri sushi med sopp og zucchini.

Nigiri sushi er virkelig et håndverk. I Japan finnes det mange restauranter som spesialiserer seg kun på nigiri. Hver bit er en opplevelse og har en egen smak. Det er superviktig med teknikken, at man ikke trykker for hardt på risputene og ikke for lett. Mange topper sin nigiri med laks, men det går like bra med sopp eller grønnsaker. Her får du oppskriften for å lykkes med hjemmelaget vegetarisk sushi.

Ingredienser

(Cirka 16 biter)

Sushiris
Se oppskrift og fremgangsmåte her​

Vegetarisk nigiri
1 kongeøsterssopp
½ zucchini
Noriblad
Pepperrot eller wasabi
Matolje til steking
Salt
Japansk soya

...

SLIK GJØR DU

 

...

Sopp: Begynn med å dele kongeøsterssoppen til din nigiri i 6 biter. Stek dem forsiktig med olje og salt i en stekepanne på middels varme.

...

Sushiris: Form risen forsiktig til en liten pute i hånden. Fukt hånden med vann mellom hver sushibit for å unngå at riskornene klistrer seg fast.

...

Smaksett: Legg litt revet pepperrot eller wasabi på kongeøsterssoppen og legg deretter risputen på soppen.

...

Noriblad: Klipp rett over noribladet i cirka 1 cm brede remser og fest sammen nigirien ved hjelp av noriremsen. Form risputen med fingrene for å sikre at alle riskornene sitter fast.

...

Zucchini: Skjær zucchinien i cirka 7 cm lange fyrstikkstore staver. Zucchini er god å spise rå og trenger ikke å tilberedes.

...

Sushiris: Form risputen forsiktig i hånden til en liten bit. Fukt hånden med vann mellom hver sushibit for å unngå at riskornene klistrer seg fast.

...

Smaksett: Legg revet pepperrot eller wasabi på noen strimler zucchini og legg deretter risputen på zucchinien.

...

Noriblad: Klipp rett over noribladet i cirka 1 cm brede remser. Fest sammen nigirien ved hjelp av noriremsen. Form sushibiten med fingrene for å sikre at alle riskornene sitter fast.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ