Okonomiyaki med reker

Publisert av: Lena Unger, 24.10.2018

Presentert av:  

 


Frida Ronge er ambassadør for Yaxell. Hun bruker ingredienser fra Norden og legger til smaker og teknikker fra Japan når hun skaper rettene sine. I videoen lager Frida favorittretten sin, okonomiyaki. Det er en kålpannekake som er en veldig populær street food-rett i Japan.

 

Ingredienser

Okonomiyaki
(4 porsjoner)


500 g frosne reker med skall, opptint
2 ss sesamfrø
8 egg
2 dl hvetemel
2 ss japansk soyasaus
2 ts sesamolje
0,5 ts salt
0,5 ts sort pepper
200 g hodekål
2 vårløk
200 g shiitakesopp
3 ss tonkatsusaus eller hoisinsaus
2 noriark
1 dl bonitoflak
Nøytral olje til steking

Dipsaus
3 dl majones
1 ss sriracha eller annen sterk chilisaus

Slik går du frem

Tin rekene. Fjern skallet og grovhakk dem. Strimle hvitkålen så tynt du kan. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel. Skjær vårløken fint, selv den grønne delen. Skjær shiitakesoppen i skiver eller biter. I videoen bruker Frida kokkekniven fra Yaxell Yo-u.

Visp egg, mel, soyasaus, sesamolje og salt til en jevn røre. Det kan hende du må tilsette litt vann eller melk for å riktig konsistens. Røren skal være omtrent som en vanlig pannekakerøre. Rør hvitkål og halvparten av vårløken inn i røren.

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels varme til de har fått en fin farge. Rør om med en tresleiv.

Bland dipsausen bestående av majones og sriracha.

Varm opp rikelig med olje i en teflonbelagt stekepanne og stek shiitakesoppen til den får farge. I mellomtiden kan du klippe noriarkene i tynne strimler og legge dem til side. Hell en del av pannekakerøren i stekepannen over soppen. Strø deretter over sesamfrø. Når du har fått en gyllenbrun stekeskorpe på begge sider av pannekaken, kan du legge den til siden. Topp okonomiyakien med dipsaus, tonkatsusaus, reker, sesamfrø og vårløk. Avslutt med strimlet nori og bonitoflak.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ