Kålrotsgari – Syltet kålrot

Publisert av: Sofia Rönnkvist, 06.02.2020

Presentert av:  


Hjemmelaget sushi blir ekstra god med hjemmelagde tilbehør. Prøv Frida Ronges svenske oppskrift på syltet ingefær hvor hun priser en råvare som ofte blir glemt.


Risen og fisken spiller hovedrollene når det gjelder sushi, men syltet ingefær er en stor favoritt når det gjelder tilbehør. Den søte syrlige smaken er utmerket for å rense ganen mellom sushibitene og er veldig enkel å lage selv. Her deler kokken Frida Ronge sin skandinavisk-japanske variant av gari, som det også heter. Hennes variant er laget av tynne skiver kålrot i stedet for ingefær, som her får finne seg i å være smaksetter og ikke stjernen i retten.

Ingredienser

Kålrotsgari

125 gr kålrot, gjerne gul
50 gr + 20 gr ingefær
2 ½ dl vann
3 dl risvineddik
2-2 ½ dl sukker
Litt salt

Slik gjør du

Hakk ingefæren fint. Kok opp vann, salt og sukker med 50 gr ingefær. Avkjøl væsken til romstemperatur. Tilsett risvineddik og resten av ingefæren (25 gr) og la blandingen stå i romstemperatur natten over.

Sil av laken og høvle kålroten tynt på en mandolin eller med en skarp kniv. Bland laken og kålroten i en ren boks og la den marineres i kjøleskap minst 1 døgn. Kålrotsgari holder seg minst en uke i kjøleskap.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ