Franske pepperkaker med mandel

Publisert av: Camilla Ljunggren, 02.12.2020

Klassiske pepperkaker i all ære men iblant er det gøy å prøve noe nytt. Hvorfor ikke krydre julebaksten litt ekstra og prøve våre franske pepperkaker med søtmandel? De er sprø, enkle å lage og trenger ikke å kjevles. Perfekt til adventskosen eller lusciakaffen.

Ingredienser

(ca 120 pepperkaker)

2 dl søtmandel
200 gr smør
1 dl sirup, lys
1 1⁄2 dl sukker
2 ts ingefær, malt
2 ts kanel, malt
2 ts kryddernellik, malt
1 ts bikarbonat
5 1⁄2 dl hvetemel

SLIK GJØR DU

Hakk mandelen fint (skåld og fjern skallet ved behov).

Bland smør, sirup og sukker i en bolle. Tilsett krydrene og den hakkede mandelen.

Bland bikarbonat og hvetemel i en annen bolle og rør det ned i deigen.

Ta opp deigen og del den i to. Trill ut hver del til ca 25 cm lange pølser. Ta plastfolie rundt og legg deigen i kjøleskapet, gjerne til neste dag så deigen blir riktig kald.

Skjær deigen i 1⁄2 cm tynne skiver med en skarp kniv. Legg skivene på stekeplater med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen ca 8-10 minutter på 175 ̊C.

RelaterTE produkter

LES OGSÅ