Pesto genovese

Publisert av: Lena Unger, 21.03.2019

 

Presentert av:  


Visste du att pesto ifølge tradisjonen skal lages i morter? Navnet kommer fra italienske «pestare», som betyr nettopp «å støte». Her får du oppskrift på en klassisk italiensk basilikumpesto. Prøv å lage den i morter, og oppdag forskjellen i smak og tekstur!

 

Ingredienser

Pesto genovese
50 g pinjekjerner, ristet
2 potter basilikum
2 fedd hvitløk, hakket
2 dl olivenolje
100 g parmesanost, revet
salt

SLIK GÅR DU FREM

Ta frem en stor morter. Støt hvitløken sammen med litt salt. Tilsett basilikum litt om gangen, og støt til du har en jevn grøt.

Rist pinjekjernene i en tørr, varm stekepanne til de har fått lysebrun farge, og støt dem i morteren til du har ønsket konsistens. Om du foretrekker en mer knasende pesto, holder det å knuse kjernene forsiktig i morteren.

Avslutt med revet parmesanost og olivenolje. Rør godt før servering.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ