OVNSBAKT LAKS MED FENIKKELSLAW

Publisert av: Lena Unger, 02.09.2019

Presentert av:  


Ovnsbakt laks er en riktig middagsklassiker! Gjør som kokken Louise Johansson og krydre med grovmalt rosépepper. Det gir retten både god smak og en herlig "crunch" tekstur.

Ingredienser

(4 porsjoner)

Lax
600 gr laks, hel bit
1 ss rosépepperkorn
1⁄2 dl olivenolje
Salt

Fenikkelslaw
1 fenikkel
1 rød løk, strimlet
1 dl krydderkarse
2 dl crème fraiche
1 lime, saft og revet skall
1 ts honning
Salt

Til servering
Nykokte poteter

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 150 grader, varmluft. Fyll din Zassenhauskvern med rosépepper og still inn kvernverket på grov kornstørrelse (trinn 6).

Legg laksen i en ildfast form. Krydre med rosépepper og salt og ringle over olivenolje. Ovnsbak laksen ca 12 minutter, til den har en innertemperatur på 48 grader.

Strimle fenikkel og løk i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Bland grønnsakene med krydderkarse, crème fraiche, lime og honning. Smak til med salt.

Server laksen med fenikkelslaw og nykokte poteter.

KRYDRE RIKTIG!

Du kan enkelt stille inn ønsket kornstørrelse ved å vri på et hjul i bunnen av din Zassenhauskvern. Til denne retten velger Louise den groveste innstillingen. Trinn 6 er et utmerket valg når du vil at krydderet skal skille seg ut. Det er for eksempel perfekt til pepperbiff.

LES MER
...