ENKEL MISO- OG SESAMRAMEN

Publisert av: Emil Jespersen, 10.10.2018

Ramen er en lekker japansk nudelsuppe som du kan variere etter egen smak. Her er en lettlaget variant med miso, sesampasta, egg, bacon og vårløk.

Ingredienser

Suppe (4 porsjoner)
1 ss sesamolje
2 ss mirin
2–3 fedd hvitløk
1½ l kyllingbuljong
2 ss gochujang, ev. sambal oelek
1 dl misopasta
4 pakker ramennudler
½ dl tahini eller neri goma

Topping
4–6 vårløk, finskåret
bønnespirer
½ pakke bacon
togarashi, ev. chiliflak (valgfritt)
2 bløtkokte egg, delt i to

SLIK GÅR DU FREM

Varm ovnen til 200 grader. Legg baconskivene på en stekeplate, og stek dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Kok eggene – cirka 7 minutter om det er store egg – og legg dem i isbad. Blansjer bønnespirene i ca. 30 sekunder, og legg dem i isbadet.

Varm opp sesamolje i en gryte, og fres hvitløken på middels varme i ca. 1 minutt. Tilsett mirin, miso, gochujang, tahini og kyllingbuljong, og kok opp. Rør godt, slik at misopastaen løser seg opp. Kok nudlene i henhold til anvisningene på pakken.

Legg de kokte nudlene i bunnen av fire dype tallerkener. Øs over suppen. Topp med finskåret vårløk, bønnespirer, halve egg og noen skiver bacon.

Vegetarisk alternativ:
Bytt ut kyllingbuljongen med grønnsaksbuljong.
Bytt ut bacon med skivet, stekt shiitake-sopp.
Bytt ut egg med tofu.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ