Grillet hengemodnet entrecote

Publisert av: Karin Cushing, 29.01.2016

Leter du etter oppskriftstips? Her byr vi på en grillet entrecote signert kokken Edin Dzemat. Nyt retten sammen med en fyldig Cabernet Sauvignon-vin for den beste smaksopplevelsen!

Ingredienser

(4 porsjoner)
800 gr entrecote
2 kg persillerot
2 stk syrlige epler
50 gr fersk trøffel
3 dl melk
3 dl fløte
50 gr macadamianøtter
2 stk hvitløker, grovhakket
1 dl kaldpresset olje

Slik gjør du

Sett ovnen på 140 grader. Skjær 4 kjøttstykker á 200 gr og grill dem på høy varme til de får en nydelig grilloverflate på begge sider. Sett kjøttet i ovnen og stek til kjernetemperaturen når 44 grader. La kjøttet hvile.

Skrell og grovhakk 1 kg av persilleroten. Kok bitene myke i fløtemelken. Sil og bland bitene til en jevn puré. Smak til med litt salt.

Vask og rense resten av persillerøttene. Del dem i staver og vend dem i olje sammen med grovhakket hvitløk. Stek røttene i ovnen i 30 minutter (140 grader). Ved servering river du trøfler og grovhakkede nøtter over retten. Pynt med tynne skiver eple stanset til sylindere.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ