SURF 'N TURF-TACO MED HUMMER OG OKSEFILET

Publisert av: Karin Cushing, 25.09.2015

Det er ikke noe i veien med den vanlige fredagskosen med kjøttdeigtaco, for all del, men av og til er det herlig med litt luksus, og da passer denne spennende tacovarianten perfekt!

Robert Sandberg, den unge, ambisiøse kokken som til hverdags jobber på den stjernebelønte restauranten Kong Hans i København, presenterer her en oppskrift som løfter den tradisjonelle tacokosen til helt nye høyder.

INGREDIENSER

1 hummer
4 tortillalefser
200 g vårløk
50 g spinat
200 g rapsolje
100 g faste sjampinjonger
1 eggeplomme
2,5 dl soppolje
250 g oksefilet eller annet mørt kjøtt
100 g kylling- eller kalvefond
1/2 sitron
olje
smør
salt

SLIK GÅR DU FREM

Hummer: Fjern skallet på halen og klørne. Stek hummerkjøttet i smør, og lag sjy ved å steke ut pannen med buljong, salt og pepper. Del halen i mindre biter, og gjør det samme med klokjøttet.

Friterte lefser: Varm opp olje til ca. 180 grader. Skjær til tortillalefsene i ønsket størrelse. Friter lefsene til de får gyllenbrun farge, og form dem til tacoskall.

Soppemulsjon: Visp eggeplommen sammen med noen dråper sitron og litt salt. Tilsett soppolje dråpe for dråpe, til blandingen har fått en majoneslignende konsistens. Smak til med mer salt og sitron.

Sotet kjøtt: Tørk av kjøttet, og gi det fin stekeskorpe ved å steke det i en varm panne. Skjær kjøttet i strimler, og krydre med salt og pepper.

Løkolje: Kjør den grønne delen av vårløken i mikser sammen med spinat og rapsolje. Sil blandingen gjennom sileduk eller kaffefilter.

Rå sopp: Skjær soppen i tynne skiver.

Ved servering: Vend klokjøttet i soppemulsjonen, og legg blandingen i den friterte tortillalefsen. Deretter legger du oksekjøtt og hummerhalekjøtt lagvis i lefsen. Avslutt med tynne skiver rå sjampinjong og løkolje.

Relaterte produkter

LES OGSÅ