LETT SOM EN VINAIGRETTE

Publisert av: Karin Cushing, 29.09.2015

Det finnes et utall vinaigretter i butikkhyllene. Smaksvariasjonene er nærmest uendelige, og bruksområdene er mange. Ulempen med vinaigrettene du finner i butikken, er at mange av dem inneholder mye konserveringsmidler som det føles unødvendig både å spise og betale for når det er så lett å lage en sunnere variant selv.

Med denne enkle fremgangsmåten er det vanskelig å mislykkes. Følg trinnene nedenfor, så har du i løpet av få minutter en god, hjemmelaget vinaigrette uten kunstige innslag.
 

Oljer: olivenolje, solsikkeolje, sesamolje og nøtteoljer
Syrer: rødvinseddik, hvitvinseddik, balsamicoeddik, risvineddik, sitronjuice, limejuice
Smaker: sennep, urter, hvitløk, ingefær, soya, tahini
Krydder: valgfritt søtingsmiddel for å balansere syren, og salt og pepper


TRE GODE VINAIGRETTER:

SØT

2 ts valgfritt syltetøy
1½ ss balsamicoeddik
3 ss olivenolje
salt og pepper

Denne er perfekt til å dryppe over for eksempel geitost med jordbær, mandler og ruccola.

FRANSK

1 fedd hvitløk, hakket
2 ts dijonsennep
1½ ss rødvinseddik
3 ss olivenolje
salt og pepper

Prøv den gjerne til tunfisksalat med tomat, rødløk, mais, cherrytomater og babyspinat.

ASIATISK

1 fedd hvitløk, hakket
1 ss soya
3 ss risvinseddik
3 ss rapsolje
salt og pepper

Denne er god til grillet kylling med peanøtter, revet gulrot, revet hvitkål og rød paprika.

Relaterte produkter

LES OGSÅ