Det er forskjell på pizza og pizza. Her byr Lisa Lemke på en fantastisk oppskrift, der de rene italienske smakene virkelig kommer til sin rett.
Ingredienser
4 porsjoner
4 pizzabunner à 170 g
ca. 4 dl tomatsaus, rålaget med litt parmesan
8–12 sjøkrepshaler, rå
1 fedd hvitløk
1/2 sitron, revet skall
1 ss olivenolje
salt og sort pepper
1/2 gul løk
2 bøffelmozzarella à 125 g
4 dl parmesan, grovrevet
1/2 dl brunet smør
dill
grovhakket gressløk og bladpersille
nyrevet pepperrot
1/2 sitron, revet skall
SLIK GÅR DU FREM
Varm ovnen sakte til 300°, gjerne med en pizzastein i ovnen. Hvis du ikke har det, kan du sette en stekeplate inn i ovnen og la den bli skikkelig varm.
Skrell og rens krepsehalene. Bland dem med revet hvitløk, revet sitronskall, olivenolje og salt og pepper. La det stå i ca. 30 minutter.
Kjevle eller dra ut pizzadeigen så den blir skikkelig tynn. Bruk mye mel slik at den ikke setter seg fast og er enkel å håndtere. Spre tomatsaus over bunnene. Legg på strimlet løk, krepsehaler, bøffelmozzarella og parmesan.
Stek pizzaen i ca. 5–10 minutter, eller til den har fått en fin farge under og rikelig med farge på kantene. Ikke vær redd for litt brente kanter, det gir god karakter.
Etter steking: Riv sitronskall og pepperrot over den nystekte pizzaen. Drypp over brunet smør og avslutt med rikelig med dill og grovhakket persille og gressløk. Server med en gang.