PIZZA PASCHENDALE

Publisert av: Karin Cushing, 27.09.2013

Det er forskjell på pizza og pizza. Her byr Lisa Lemke på en fantastisk oppskrift, der de rene italienske smakene virkelig kommer til sin rett.

Ingredienser

4 porsjoner
4 pizzabunner à 170 g
ca. 4 dl tomatsaus, rålaget med litt parmesan
8–12 sjøkrepshaler, rå
1 fedd hvitløk
1/2 sitron, revet skall
1 ss olivenolje
salt og sort pepper
1/2 gul løk
2 bøffelmozzarella à 125 g
4 dl parmesan, grovrevet
1/2 dl brunet smør
dill
grovhakket gressløk og bladpersille
nyrevet pepperrot
1/2 sitron, revet skall

SLIK GÅR DU FREM

Varm ovnen sakte til 300°, gjerne med en pizzastein i ovnen. Hvis du ikke har det, kan du sette en stekeplate inn i ovnen og la den bli skikkelig varm.

Skrell og rens krepsehalene. Bland dem med revet hvitløk, revet sitronskall, olivenolje og salt og pepper. La det stå i ca. 30 minutter.

Kjevle eller dra ut pizzadeigen så den blir skikkelig tynn. Bruk mye mel slik at den ikke setter seg fast og er enkel å håndtere. Spre tomatsaus over bunnene. Legg på strimlet løk, krepsehaler, bøffelmozzarella og parmesan.

Stek pizzaen i ca. 5–10 minutter, eller til den har fått en fin farge under og rikelig med farge på kantene. Ikke vær redd for litt brente kanter, det gir god karakter.

Etter steking: Riv sitronskall og pepperrot over den nystekte pizzaen. Drypp over brunet smør og avslutt med rikelig med dill og grovhakket persille og gressløk. Server med en gang.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ