Søstrene Brydlings oppskrift på et omvendt rekesmørbrød. Hva smaker vel bedre enn et godt rekesmørbrød med et glass hvitvin til? Her er en lettere og friskere variant av smørbrødklassikeren.
INGREDIENSER
4 porsjoner
2 kokte egg
8 grønne asparges
4 skiver hvitt brød uten skorper
2 dl nypillede reker, ca. 500 g med skall
½ skrellet agurk
4 reddiker i tynne skiver
kaldpresset rapsolje til steking av krutonger
salt og nymalt sort pepper
diverse urter og salat – f.eks. gressløk, sitronmelisse og sitrontimian
crispisalat, røde bladbeteskudd, erteskudd, thaibasilikum m.m.
litt majones
SLIK GÅR DU FREM
Skjær asparges i ca. 5 cm lange biter som kokes lett i saltet vann. Hell deretter av vannet og avkjøl.
Skjær brødet i terninger på ca. 1 x 1 cm. Stek krutongene gylne i kaldpresset rapsolje.
Del eggene i 8 deler (1 egg = 4 deler). Skjær agurken i grove terninger. Skyll og del salat og urter i mindre biter.
Anrett reker, egg, agurk, reddik og asparges om hverandre på fire tallerkener.
Avslutt med krutonger, noen klatter majones (ha gjerne majonesen i sprøytepose), urter, salat og litt nymalt sort pepper.