OMVENDT REKESMØRBRØD

Publisert av: Karin Cushing, 25.09.2013

Søstrene Brydlings oppskrift på et omvendt rekesmørbrød. Hva smaker vel bedre enn et godt rekesmørbrød med et glass hvitvin til? Her er en lettere og friskere variant av smørbrødklassikeren.

INGREDIENSER

4 porsjoner

2 kokte egg
8 grønne asparges
4 skiver hvitt brød uten skorper
2 dl nypillede reker, ca. 500 g med skall
½ skrellet agurk
4 reddiker i tynne skiver
kaldpresset rapsolje til steking av krutonger
salt og nymalt sort pepper
diverse urter og salat – f.eks. gressløk, sitronmelisse og sitrontimian
crispisalat, røde bladbeteskudd, erteskudd, thaibasilikum m.m.
litt majones

SLIK GÅR DU FREM

Skjær asparges i ca. 5 cm lange biter som kokes lett i saltet vann. Hell deretter av vannet og avkjøl.

Skjær brødet i terninger på ca. 1 x 1 cm. Stek krutongene gylne i kaldpresset rapsolje.

Del eggene i 8 deler (1 egg = 4 deler). Skjær agurken i grove terninger. Skyll og del salat og urter i mindre biter.

Anrett reker, egg, agurk, reddik og asparges om hverandre på fire tallerkener.

Avslutt med krutonger, noen klatter majones (ha gjerne majonesen i sprøytepose), urter, salat og litt nymalt sort pepper.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ