LAKSECARPACCIO MED SICHUANPEPPER OG GRANATEPLE

Louise Johanssons, Sveriges mesterkokk i 2011, står bak denne gode oppskriften på laksecarpaccio. Her er det vakre farger og spennende smaker! Sichuanpepper er en kinesisk peppersort med litt syrlig smak som blir fantastisk sammen med laksen. Hvis du velger en annen laks enn salmalaks, bør du først fryse den i minst et døgn.
Ingredienser
4 porsjoner
400 g rå salmalaks, ryggstykket
1 ss sichuanpepper
3⁄4 dl olivenolje av god kvalitet
1 lime, revet skall og presset saft
salt
1 granateple
1⁄2 dl matkarse/hagekarse til garnering
SLIK GÅR DU FREM
Finn frem laksen, og la den tine en halv time i romtemperatur dersom den har vært frosset. Rist sichuanpepperkornene i en tørr stekepanne til de får farge. Legg kornene i en Zassenhaus pepperkvern. Bland olivenolje, limesaft, limeskall og salt til en vinaigrette.
Skjær forsiktig gjennom granatepleskallet til du så vidt kjenner kjernene med knivbladet (på samme måte som du fjerner steinen i en avokado). Dra halvdelene forsiktig fra hverandre, og bend ut kantene slik at kjernene løsner lett. Snu den første halvdelen og hold den over en bolle, og slå på skallet med en skje til alle kjernene har falt ut. Gjør det samme med den andre halvdelen.
Skjær laksen i tynne skiver og anrett den på tallerkener. Drypp over litt vinaigrette og ha på salt. Gi pepperkvernen et par omdreininger på den grøvste innstillingen og smak til med sichuanpepper. Garner med granateplekjerner og karse.