FISK- OG SKALLDYRGRYTE MED FENNIKEL

Publisert av: Karin Cushing, 05.09.2013

Her byr vi på Louise Johanssons, Sveriges Mästerkock 2011, herlige oppskrift på en varmende fisk- og skalldyrsgryte. En fantastisk god og lettvint fiskegryte som er ferdig på 20 minutter. Varier smakene med, for eksempel litt hakket tomat, karri og safran eller rød karripasta, ingefær og lime for en asiatisk vri.

INGREDIENSER

4 porsjoner
600 g blandet fisk (f.eks. laks, sei, torsk og lysing)
2 ts fennikelfrø
2 ts spisskummen
1 ts anis
2 dl hvitvin
2 dl kremfløte
2 dl crème fraiche
2 dl vann
2 ss fiskefond, konsentrert
5 salatløk
300 g sukkererter
Salt og kajennepepper
0,5 sitron, presset saft
8 sjøkrepshaler med skall (alt. ferskvannskrepshaler eller reker)
1 dl grovhakket dill

SLIK GÅR DU FREM

Hell krydderet i en Zassenhaus-krydderkvern og mal på den groveste innstillingen ned i en gryte.

Rist krydderet i ca. 1 minutt på middels høy varme så smakene kommer ut.

Hell i vin, fløte, crème fraiche, vann og fisk og kok i ca. 5 minutter.

Skjær fisken i grytebiter på ca. 2 cm. Strimle salatløken og del sukkerertene i to.

Smak til sausen med salt og sitronsaft. Senk varmen og legg i fisken, den er gjennomkokt etter ca. 5 minutter. Rør inn sukkererter og salatløk, topp med krepsehaler og hakket dill og server med en gang.

En fantastisk god og lettvint fiskegryte som er ferdig på 20 minutter. Varier smakene med, for eksempel litt hakket tomat, karri og safran eller rød karripasta, ingefær og lime for en asiatisk vri.

Relaterte produkter

LES OGSÅ