FISK I PAKKE MED POTET OG FENNIKEL

Publisert av: Karin Cushing, 09.09.2013

Her er vinkelneren og matelskeren Jens Dolks gode oppskrift på fisk i pakke. Det geniale med fisk i pakke er at man kan lage sin egen dampovn uten å ha det selv – med noe så enkelt som bakepapir. Fisk i pakke er dessuten en herlig «man tar hva man har»-oppskrift. Hvis du ikke har torsk, tar du rødspette. Hvis du ikke har fennikel, tar du squash...

INGREDIENSER

4 porsjoner
4 bakepapirark
4 deler hyssing
8 små poteter
2 sjalottløk
1 liten fennikel
4 asparges
600–800 g fisk
1 sitron
4 kvaster dill
4 ss fløte
4 ss vin
4 ts god olivenolje
Salt og pepper

SLIK GÅR DU FREM

Kok potetene til de nesten er ferdige og skjær dem i skiver. Ta frem bakepapir og legg det på benken. Legg noen potetskiver i midten på hvert ark.

Skrell og skjær sjalottløk i skiver og fordel dem over potetene. Skjær fennikel i tynne skiver og legg på.

Fortsett med fisken over og deretter litt salt. Del aspargesen i tre deler og legg den på fisken. Skjær sitronen i skiver og legg en skive i hver pakke. Topp deretter med dill og litt pepper.

Brett deretter sammen papiret så det blir litt som en skål – hell deretter på fløte, vin og olivenolje. Knytt bakepapirpakkene sammen til en pose med hyssingen.

Legg dem på en stekeplate i ovnen og stek på 175 grader til fisken er ferdig, ca. 15–20 minutter.

Legg hele posen på tallerken og knytt opp posen ved servering. Inne i posen har fisken blitt dampet sammen med de andre ingrediensene og blitt en saftig rett.



HVA SKAL MAN DRIKKE TIL?

Det er mye som smaker godt, men gjerne en smaksrik, men sitrusaktig hvitvin. Østerriksk riesling er et godt valg, for eksempel Domäne Wachau Riesling Smaragd Terrassen 2013 (4622) Wachau, Østerrike.

Nyt vinen i et druespesifikt glass fra Riedel for den beste smaksopplevelsen.

Relaterte produkter

LES OGSÅ