Universalkniv 15 cm tannet

Art. nr: GUS-22

Tannet universalkniv fra Globals serie Ukon, 15 cm.

1 449 krInStock

Universalkniven er en liten favoritt i knivblokken. Når du synes at kokkekniven føles for stor og skrellekniven føles for liten, så er universalkniven et godt valg. Du kan blant annet bruke kniven til å hakke løk, chili, urter, små rotgrønnsaker og frukt. Denne modellen er tannet, noe som gjør den spesielt egnet til frukt og grønnsaker med høyt syreinnhold eller hardt skall, siden en tannet egg er betydelig mer holdbar enn en rett egg.

Global Ukon

Global Ukon

Global Ukon ble lansert i 2016 og er den minste serien fra Global. Ukon-serien er laget av Globals egen stålblanding, Cromova 18. Knivserien skiller seg ut fra andre Globalseriene med at bladet er grovere og har en skarpere egg. Ukon-knivene imponerer med en slipevinkel på 15 grader, i tillegg til å ha et stilig og ergonomisk håndtak med tommelstøtte for både høyre- og venstrehendte.

Serien er laget av Globals egen stålblanding, Cromova 18. Det som gjør at knivene skiller seg ut fra andre Globalkniver er bladet som i dette tilfellet både er grovere og har en skarpere egg. Ukon-knivene imponerer med en slipevinkel på 15 grader. Serien har også et pent, ergonomisk håndtak med tommelstøtte for både høyre- og venstrehendte.

Varemerke
Global
Produktserie
Global Ukon
Farge
Rustfritt
Materiale
Rustfritt stål
Størrelse
15 cm
HRC
56-58
EAN
4943691520043
EAN14
14943691520040

Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi. Garantien omfatter ikke Globals tekstiler, for dem gælder købsloven. Det betyder, at du har ret til at reklamere forudsat, at rådene om vedligeholdelse er blevet fulgt.

VEDLIKEHOLD AV GLOBALKNIVER

En helt ny Global-kniv er ekstremt skarp, nøyaktig så skarp som du vil at en kjøkkenkniv skal være. Men for at kniven din kan fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.

RENGJØRING

Sørg alltid for å vaske kniven. Vask kniven for hånd med vann og litt vaskemiddel, så snart du er ferdig med å bruke den må den tørkes med et kjøkkenhåndkle. Du må aldri vaske en Global-kniv i oppvaskmaskinen - verken kniven eller maskinen har godt av det. Oppvaskmaskinen kan bli skadet, og vaskemiddelet kan forårsake rust på kniven.

UNDERLAG

Bruk et underlag som er skånsom mot kniven, f.eks. Globals skjærebrett laget av tre, plast eller sukkerrør. Det er viktig at flaten er myk. Hvis skjærebrettet er hardere enn kniven, kan kniven bli skadet.

SLITASJE

Prøv å unngå og bruke kniveggen unødvendig. Bruk baksiden av kniven når du skraper skjærebrettet rent, så eggen ikke blir sløv. Unngå også å kutte i frosne råvarer eller harde bein.

OPPBEVARING

Globalkniver skal ikke ligge og gni mot hverandre i bestikkskuffen. Det er best å beskytte dem i et kniv etui, en knivblokk eller på en knivmagnet. Hvis du bruker en magnetlist, bør du legge kniven på magneten med ryggen først for å unngå skade.

VEDLIKEHOLD

For å opprettholde en skarp egg er det nødvendig å slipe kniven med jevne mellomrom. Hold Global-kniven skarp ved å bruke en slipestav eller en knivsliper en eller to ganger i måneden. Hvis kniven ikke blir skarp nok med en slipestaveller knivsliper, er det nødvendig å slipe kniven på nytt. Du kan velge å gjøre det selv eller ta med kniven til en erfaren sliper. Husk at japanske kniver må ha en vinkel på 10-15 grader.

Lignende produkter

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.