Universalkniv 12 cm
Universalkniv fra Tamahaganes serie San Kyoto, 12 cm.
Universalkniven er en liten favoritt i knivblokken. Når du synes at kokkekniven føles for stor og skrellekniven føles for liten, så er universalkniven et godt valg. Du kan blant annet bruke kniven til å hakke løk, chili, urter, små rotgrønnsaker og frukt.
- San Kyoto
Tamahagane San Kyoto
San Kyoto er en eksklusiv serie kniver som er fremstilt i damaskert stål som er ekstremt hardt i kjernen og som holder seg skarpt lenge. San Kyoto er oppbygd av 63 lag stål, som hamres for å oppnå det vakre mønsteret som pryder bladet. Hver kniv får dermed et individuelt mønster.
De svarte håndtakene er fremstilt av materialet micarta, et holdbart og vanntett materiale med pen overflate. Micarta er veldig hygienisk og er velegnet for kjøkkenmiljøer. I håndtaket er det også montert en vekt, som du kan se som en knapp på enden av håndtaket. Denne hjelper kniven med å holde en perfekt balanse, uansett størrelse på bladet. 59-60 HRC (stålets hardhetsgrad).
- Varemerke
- Tamahagane
- Produktserie
- San Kyoto
- HRC
- 59-60
- EAN
- 4906496704087
- EAN14
- 14906496704084
Tre år fra kjøpsdato. Kjøpsdato må dokumenteres med kvittering. Skader på egg eller spiss blir ikke erstattet, men henvist til nærmeste profesjonelle sliperi.
For øvrig viser vi til forbrukerkjøpsloven når det gjelder reklamasjoner og feilvarer.
VEDLIKEHOLDSRÅD - KJØKKENKNIVER
De japanske knivene våre har topp kvalitet og er svært skarpe når de blir levert. Når de har vært brukt en stund, må knivene slipes for at de skal bevare eller få tilbake skarpheten. Her har vi samlet noen råd om hvordan du tar vare på knivene på beste måte.
Skjær på et passende underlag – et skjærebrett av tre eller plast. Bruk alltid et mykt underlag som ikke skader knivens egg. Unngå harde materialer. De kan skade eggen hvis du skjærer i dem. Frosne produkter og ben kan dessuten knekke knivbladet. Unngå underlag av glass og porselen, da de vil skade eggen.
Tips: Unngå å skrape av skjærebrettet med eggen, bruk heller baksiden for ikke å gjøre kniven sløv.
Rengjøring: Vask knivene for hånd med lunkent vann og oppvaskmiddel straks etter bruk. La ikke knivene bli liggende uvasket etter at du har brukt dem. Da kan det oppstå syreangrep som kan føre til at kniven ruster. Unngå å vaske kjøkkenkniver i oppvaskmaskin. Det har verken knivene eller oppvaskmaskinen godt av. Trådkurvene i oppvaskmaskinen kan bli ødelagt, og oppvaskmiddelet tærer på knivseggen. Tørk av kniven med en myk klut straks etter rengjøring.
Pussing: Skulle det oppstå overflaterust, kan den poleres bort ved hjelp av metallpuss eller poleringsgummi. Om du ikke gjør det med en gang, kan det oppstå dypere rustskader.
Oppbevaring: Oppbevar knivene på et tørt og trygt sted på kjøkkenet, gjerne i en knivblokk, et knivfutteral eller på en knivlist. Plasser knivlisten slik at den er utilgjengelig for barn. Sett alltid kniven med ryggen først mot listen, for ikke å skade eggen.