Rotkniven er den minste kniven på kjøkkenet. Kniven egner seg spesielt godt til å skrelle frukt og grønnsaker samt annet arbeid der det trenges presisjon. Enten bruker du den i luften, for eksempel når du skreller løk, eller mot skjærebrettet når du skjærer mindre råvarer. Denne modellen er smidd i ett stykke stål, fra knivspissen til enden av skaftet, noe som gjør konstruksjonen ekstra holdbar.
Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig, og går gjennom hvilke råvarer de passer for.
- Global Sai
Global Sai
Global Sai er en videreutvikling av Globals klassiske knivserie. Classic-serien består av ett lag stål, og Sai-knivene består av hele tre lag stål. Kjernen er laget av Globals egen stålblanding Cromova 18, mens de to ytre lagene og skaftet er laget av et mykere stål. Denne konstruksjonen gir knivbladet en rustbestandig overflate – i kombinasjon med en ekstremt skarp egg. Sveisingen mellom bladet og skaftet er også ekstra sterk, ettersom de ytre lagrene og skaftet er av samme ståltype.
Sai betyr «iøynefallende» på japansk. Et passende navn for denne serien som skiller seg ut med en unik, hamret finish. Knivene har også svært ergonomiske skaft. Mellom stammen og bladet er det en forsenkning for tommelen, som gir et stabilt og avslappet grep. For å gi Sai-kniven en perfekt balanse i hånden, er skaftet fylt med sjøsand.
- Varemerke
- Global
- Produktserie
- Global Sai
- Farge
- Rustfritt
- Materiale
- Rustfritt stål
- Størrelse
- 9 cm
- HRC
- 56-58
- EAN
- 4943691110022
- EAN14
- 14943691110029
Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi. Garantien omfatter ikke Globals tekstiler, for dem gælder købsloven. Det betyder, at du har ret til at reklamere forudsat, at rådene om vedligeholdelse er blevet fulgt.
VEDLIKEHOLD AV GLOBALKNIVER
En helt ny Global-kniv er ekstremt skarp, nøyaktig så skarp som du vil at en kjøkkenkniv skal være. Men for at kniven din kan fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.
RENGJØRING
Sørg alltid for å vaske kniven. Vask kniven for hånd med vann og litt vaskemiddel, så snart du er ferdig med å bruke den må den tørkes med et kjøkkenhåndkle. Du må aldri vaske en Global-kniv i oppvaskmaskinen - verken kniven eller maskinen har godt av det. Oppvaskmaskinen kan bli skadet, og vaskemiddelet kan forårsake rust på kniven.
UNDERLAG
Bruk et underlag som er skånsom mot kniven, f.eks. Globals skjærebrett laget av tre, plast eller sukkerrør. Det er viktig at flaten er myk. Hvis skjærebrettet er hardere enn kniven, kan kniven bli skadet.
SLITASJE
Prøv å unngå og bruke kniveggen unødvendig. Bruk baksiden av kniven når du skraper skjærebrettet rent, så eggen ikke blir sløv. Unngå også å kutte i frosne råvarer eller harde bein.
OPPBEVARING
Globalkniver skal ikke ligge og gni mot hverandre i bestikkskuffen. Det er best å beskytte dem i et kniv etui, en knivblokk eller på en knivmagnet. Hvis du bruker en magnetlist, bør du legge kniven på magneten med ryggen først for å unngå skade.
VEDLIKEHOLD
For å opprettholde en skarp egg er det nødvendig å slipe kniven med jevne mellomrom. Hold Global-kniven skarp ved å bruke en slipestav eller en knivsliper en eller to ganger i måneden. Hvis kniven ikke blir skarp nok med en slipestaveller knivsliper, er det nødvendig å slipe kniven på nytt. Du kan velge å gjøre det selv eller ta med kniven til en erfaren sliper. Husk at japanske kniver må ha en vinkel på 10-15 grader.