Rotkniv 8 cm smidd

Art. nr: GSF-46

Rotkniv fra Global, 8 cm.

629 krOutOfStock

Rotkniven er den minste kniven på kjøkkenet. Kniven egner seg spesielt godt til å skrelle frukt og grønnsaker samt annet arbeid der det trenges presisjon. Enten bruker du den i luften, for eksempel når du skreller løk, eller mot skjærebrettet når du skjærer mindre råvarer. Denne modellen er smidd i ett stykke stål, fra knivspissen til enden av skaftet, noe som gjør konstruksjonen ekstra holdbar. 

Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig, og går gjennom hvilke råvarer de passer for.

Global

Global Classic

Den første Global kniven, G-2 ble designet i Japan i 1985. Kokkekniven ser helt lik ut i dag som da den ble lansert for over 30 år siden, som er et bevis på at den har et virkelig godt design. Kniven er laget av Globals egen stålblanding Cromova 18. Kombinasjonen av slitesterkt stål, unikt design og en ekstremt skarp egg gjorde at interessen for Global-kniven vokste raskt. I begynnelsen var det profesjonelle kokker som brukte kniven, deretter fulgte hjemmekokkene etter. I dag er Global et svært populært knivmerke, både i Norge og ute i verden.

Alle med matlaglingsinteresse vet nok at en skarp kniv er kokkens beste venn, og at riktig kniv brukes til riktig råvare. I Globals klassiske serie finnes det en kniv for enhver anledning på kjøkkenet, alt fra grønnsakskniver og små rotkniver, til kraftigere kjøttøkser og lettere fleksible filetkniver. For å gi knivene en perfekt balanse i hånden er skaftene fylt med havsand. Vi kaller idag serien Global Classic.

Varemerke
Global
Produktserie
Global
Farge
Rustfritt
Materiale
Rustfritt stål
Størrelse
8 cm
HRC
56-58
EAN
4943691746009
EAN14
14943691746006

Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi. Garantien omfatter ikke Globals tekstiler, for dem gælder købsloven. Det betyder, at du har ret til at reklamere forudsat, at rådene om vedligeholdelse er blevet fulgt.

VEDLIKEHOLD AV GLOBALKNIVER

En helt ny Global-kniv er ekstremt skarp, nøyaktig så skarp som du vil at en kjøkkenkniv skal være. Men for at kniven din kan fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.

RENGJØRING

Sørg alltid for å vaske kniven. Vask kniven for hånd med vann og litt vaskemiddel, så snart du er ferdig med å bruke den må den tørkes med et kjøkkenhåndkle. Du må aldri vaske en Global-kniv i oppvaskmaskinen - verken kniven eller maskinen har godt av det. Oppvaskmaskinen kan bli skadet, og vaskemiddelet kan forårsake rust på kniven.

UNDERLAG

Bruk et underlag som er skånsom mot kniven, f.eks. Globals skjærebrett laget av tre, plast eller sukkerrør. Det er viktig at flaten er myk. Hvis skjærebrettet er hardere enn kniven, kan kniven bli skadet.

SLITASJE

Prøv å unngå og bruke kniveggen unødvendig. Bruk baksiden av kniven når du skraper skjærebrettet rent, så eggen ikke blir sløv. Unngå også å kutte i frosne råvarer eller harde bein.

OPPBEVARING

Globalkniver skal ikke ligge og gni mot hverandre i bestikkskuffen. Det er best å beskytte dem i et kniv etui, en knivblokk eller på en knivmagnet. Hvis du bruker en magnetlist, bør du legge kniven på magneten med ryggen først for å unngå skade.

VEDLIKEHOLD

For å opprettholde en skarp egg er det nødvendig å slipe kniven med jevne mellomrom. Hold Global-kniven skarp ved å bruke en slipestav eller en knivsliper en eller to ganger i måneden. Hvis kniven ikke blir skarp nok med en slipestaveller knivsliper, er det nødvendig å slipe kniven på nytt. Du kan velge å gjøre det selv eller ta med kniven til en erfaren sliper. Husk at japanske kniver må ha en vinkel på 10-15 grader.

Lignende produkter

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.