Kokkekniv Oriental 16 cm hulslipt
Hulslipt kokkekniv fra Globals serie Ni, 16 cm.
En kokkekniv i mindre modell som fungerer omtrent som en universalkniv. Du kan med fordel bruke den til å hakke, skjære og terne mindre råvarer. Det korte knivbladet gjør at kniven også egner seg som begynnerkniv for barn som ønsker å hjelpe til på kjøkkenet. Kniven er hulslipt, noe som betyr at den har små fordypninger i knivbladet. Det gjør at råvaren ikke setter seg like lett fast i kniven når du skjærer.
Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig, og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.- Global Ni
Global Ni
Global Ni er neste generasjons Global-kniv. I likhet med den klassiske Global-kniven er Global Ni laget av Globals egen stålblanding Cromova 18. Ni-knivene har et orientalsk design, som er svært populær i Asia, ettersom den anses å forenkle skjæremomentene. Knivbladet er litt tykkere enn bladet på den klassiske Global-kniven. Den har også fått en ekstra sliping for ekstrem skarphet.
Global Ni har også fått et nytt knivskaft. Den er større og dette er litt lenger og smalere som bidrar til et stabilt, ergonomisk grep. Det karakteristiske prikkemønsteret er ufarget og ganske diskret i designen. På denne måten skaper skaftet en svært elegant følelse. For å gi Ni-knivene en perfekt balanse i hånden, er skaftene fylt med sjøsand.
- Varemerke
- Global
- Produktserie
- Global Ni
- Farge
- Rustfritt
- Materiale
- Rustfritt stål
- Størrelse
- 16 cm
- HRC
- 56-58
- EAN
- 4943691220028
- EAN14
- 14943691220025
Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi. Garantien omfatter ikke Globals tekstiler, for dem gælder købsloven. Det betyder, at du har ret til at reklamere forudsat, at rådene om vedligeholdelse er blevet fulgt.
VEDLIKEHOLD AV GLOBALKNIVER
En helt ny Global-kniv er ekstremt skarp, nøyaktig så skarp som du vil at en kjøkkenkniv skal være. Men for at kniven din kan fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.
RENGJØRING
Sørg alltid for å vaske kniven. Vask kniven for hånd med vann og litt vaskemiddel, så snart du er ferdig med å bruke den må den tørkes med et kjøkkenhåndkle. Du må aldri vaske en Global-kniv i oppvaskmaskinen - verken kniven eller maskinen har godt av det. Oppvaskmaskinen kan bli skadet, og vaskemiddelet kan forårsake rust på kniven.
UNDERLAG
Bruk et underlag som er skånsom mot kniven, f.eks. Globals skjærebrett laget av tre, plast eller sukkerrør. Det er viktig at flaten er myk. Hvis skjærebrettet er hardere enn kniven, kan kniven bli skadet.
SLITASJE
Prøv å unngå og bruke kniveggen unødvendig. Bruk baksiden av kniven når du skraper skjærebrettet rent, så eggen ikke blir sløv. Unngå også å kutte i frosne råvarer eller harde bein.
OPPBEVARING
Globalkniver skal ikke ligge og gni mot hverandre i bestikkskuffen. Det er best å beskytte dem i et kniv etui, en knivblokk eller på en knivmagnet. Hvis du bruker en magnetlist, bør du legge kniven på magneten med ryggen først for å unngå skade.
VEDLIKEHOLD
For å opprettholde en skarp egg er det nødvendig å slipe kniven med jevne mellomrom. Hold Global-kniven skarp ved å bruke en slipestav eller en knivsliper en eller to ganger i måneden. Hvis kniven ikke blir skarp nok med en slipestaveller knivsliper, er det nødvendig å slipe kniven på nytt. Du kan velge å gjøre det selv eller ta med kniven til en erfaren sliper. Husk at japanske kniver må ha en vinkel på 10-15 grader.