En grønnere jul er en bedre jul! Louise Johansson foreslår en deilig vegansk pai til julebuffeten, som får farge og smak fra gulrøtter i forskjellige nyanser.
En gulrotpai er et fint innslag på julebordet! Paien til Louise Johansson får ekstra farge ved å blande de klassiske oransje gulrøttene med gule, røde og lilla. Vil du ha en vegansk versjon? Alt du trenger å gjøre er å bytte ut crème fraîche og ost med veganske alternativer.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Pai
1 pakke (250 gr) ferdig paideig, rund
2 dl crème fraiche
100 gr revet ost
2 knivsodd salt til ostekremen + 2 knivsodd salt til pensling
2 knivsodd nykvernet sort pepper
600 gr gulrøtter i forskjellige farger
1 ss olivenolje til pensling
Grønnkålsalat
200 gr grønnkål
2 ss olivenolje
2 knivsodd salt
0,5 sitron
1 granateple
1 dl valnøtter, hakket og ristet
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175 grader, varmluftseffekt. Legg paideigen i en paiform og stikk hull i bunnen. Bland crème fraiche, ost, salt og pepper og fordel det i paibunnen.
Skrell og skjær gulrøtter i tynne skiver på mandolin. Form en "rose" av gulrøtter i forskjellige farger og legg i midten av paien. Fortsett med flere gulrøtter rundt rosen slik at hele paiformen fylles opp. Pensle gulrøttene med olje og salt. Stek i ca 35 minutter til gulrøttene er gjennomstekt. La den avkjøles.
Ta av bladene på grønnkålen og hakk stilkene. Bland med olje og salt. Riv sitronskall og press sitronsaft og bland med grønnkålen.
Del granateplet og ta ut granateplefrøene. Topp grønnkålen med granateplefrø og valnøtter. Server gulrotpaien med salaten.